Till umu.se

IceLab

IceLab (Integrated Science Lab) är ett nav för forskning och utbildning som bygger teorier och metoder för att förstå levande system med verktyg från fysik och matematik.

IceLab bedriver tvärvetenskaplig forskning och utbildning i skärningspunkten mellan fysik, matematik, samhällsvetenskap och livsvetenskap. Vi är cirka 20 heltidsanställda i forskargruppen, alla med olika bakgrund vilket bidrar till en unik forskningsmiljö. Du är välkommen att besöka oss på tredje våningen i Naturvetarhuset.

Extra! Kika in IceTube, vår nya videokanal där vi presenterar intressant forskning.

Nyheter

Mathematical and Theoretical Ecology in Umeå

2017-05-11
Theoretical and mathematical ecology is an interdisciplinary field, where scientists cooperate across borders to further our understanding of ecology an evolution by building conceptual and mathematical models. In this workshop, researchers from the Department of Mathematics and Mathematical Statist...

Martin Rosvall i Curie: Låt idéerna flöda

2017-03-16
"Det fantastiska är att idéer är byggstenar i sitt eget språk. För där två eldar blott blir en större eld kan två idéer som möts bli något helt nytt: filter och bubbla blir till filterbubbla för att beskriva en ny värld. Hur skapar vi de bästa möjligheterna för att rekombinera idéer för kreativ for...

Martin Rosvall i Curie: Villfarelser och skitsnack

2017-02-21
Fysikern Martin Rosvall gästbloggar i tidningen Curie om skillnaden mellan ren okunskap och avsiktlig desinformation – och vikten av kritisk tänkande.

Fler nyheter


Sidansvarig: Åke Brännström

Utskriftsversion

Kontaktinformation

IceLab
Umeå Universitet
901 87 Umeå 

Besöksadress
Naturvetarhuset, 3:e våningen

Kontaktformulär

Arrangemang

Till kalendariet

IceLab logo