Till umu.se

Nyheter

RiseB i samarbete med Almi om hållbarhet i småföretag

2015-07-01
RiseB har i samarbete med Almi Nord erhållit medel från Europeiska regionala strukturfonden för projektet Triumf, som handlar om tillväxt och hållbarhet i små och medelstora företag i Norr- och Västerbotten. Totalt satsas 36 miljoner kronor i projektet.

RiseB-uppsatsprisstipendiet 2015 till Katarina Werder och Klaudia Wojtkowiak från Lund

2015-05-08
Uppsatsprisstipendiet i företagsekonomi och hållbarhet som delas ut av Forskningsinstitutet för hållbarhet och företagsetik (RiseB.se) och Umeå Energi går 2015 till Katarina Werder och Klaudia Wojtkowiak för masteruppsatsen Decision Making in a Sustainable City: A Case Study of Chicago. Uppsatsprise...

RiseB deltar i nationellt seminarium om hållbara livsstilar

2015-03-16
Seminariet som är onsdagen 18 mars arrangeras av Umeå Kommun och Naturvårdsverket. RiseB's forskare Johan Jansson och Herman Stål medverkar med en föreläsningen kring ett ramverk för att förstå och utveckla hållbar konsumtion i Umeåregionen. Seminariet är gratis.

Handelshögskolan i Umeå miljöcertifierad

2015-03-03
Handelshögskolan (Umeå School of Business and Economics, USBE) har som första enhet vid Umeå universitet miljöcertifierat sig enligt ISO14001 standarden. Det innebär att studenterna på utbildningen bättre förbereds för ett miljöanpassat arbetssätt.

Wallander-stipendium till Umeåforskare

2014-12-03
Herman Stål, universitetslektor vid Handelshögskolan, har fått ett Wallander-stipendium på närmare 1,5 miljoner kronor. Stipendiet får han för sin avhandling som bygger på två fallstudier av förändringsprojekt kopplat till Statens jordbruksverk.

Vem har ansvar i konsumtionskulturen?

2014-10-31
I en global konsumtionskultur påpekas ofta att olika aktörer skall ta ansvar för mänskliga rättigheter och minimerad miljöpåverkan. Torsdag 13 november bjuder Handelshögskolan och Forskningsinstitutet för hållbarhet och företagsetik (RiseB.se) in gäster för att diskutera vad ansvarsfull konsumtion ä...

Nomineringen öppnad för RiseB’s uppsatspris 2014

2014-10-07
Nomineringsförfarandet för RiseB’s uppsatspris för uppsatser skrivna under 2014 är nu öppet. Priset skall gå till en företagsekonomiuppsats med inriktning på hållbarhet och/eller företagsetik. Sista ansökningsdag är 31 december 2014.

Houdini och Gina Tricot om hållbarhet i textilbranschen

2014-10-06
Välkommen till ett eftermiddagsseminarium 13 oktober vid Handelshögskolan på temat Företagsekonomi och hållbarhet- Krock eller möjlighet? Årets tema är kläder och vi får besök av Houdini och Gina Tricot. Dagen är kostnadsfri.

Handelshögskolans hållbarhetsarbete presenteras vid konferens

2014-09-05
Årets nationella företagsekonomiska konferens (Fekis) hålls på Södertörns högskola. Konferensen samlar universitetslärare och forskare i företagsekonomi. RiseB vid Handelshögskolan, Umeå universitet medverkar med en session med titeln Hållbarhet inom forskning och undervisning.

Fler nyheter


Sidansvarig: David Skog
2011-12-19

Utskriftsversion

Följ nyheter från RiseB

Prenumerera på RSS-flödeNyhetsarkiv

Kalendarium

Till kalendariet

Bokaktuellt

CSR and Beyond

CSR and Beyond

Ansvarsfulla investeringar

Konferensaktuellt

Handelshögskolans hållbarhetsarbete presenteras vid konferens