Till umu.se

Nyheter

VK debatt: Klimatfrågan är större än ekonomisk effektivitet

2015-11-18
Klimatfrågan är alltför viktig för att behandlas utifrån snäv ekonomisk effektivitet. Vi måste ta tillvara på det engagemang för vår gemensamma framtid som äntligen börjar synas på lokal och regional nivå, skriver fyra forskare vid RiseB, forskningsinstitutet för hållbarhet och företagsetik vid Hand...

Seminarium om klimatförändringar

2015-11-02
Med förberedelserna för klimatkonferensen i Paris i full sving bjuder vi in till ett seminarium om vad Umeå universitets klimatforskare gör vid Climate Impacts Research Center i Abisko. Vi välkomnar Dr. Ellen Dorrepaal. Seminariet är på engelska.

Nomineringen öppnad för RiseB's uppsatspris 2015

2015-10-29
Nomineringsförfarandet för RiseB’s uppsatspris för uppsatser skrivna under 2015 är nu öppet. Priset skall gå till en företagsekonomiuppsats med inriktning mot hållbarhet och/eller företagsetik. Sista ansökningsdag är 31 januari 2016.

Temadag: Varumärken och hållbarhet

2015-10-14
Torsdag 15 oktober anordnas för tredje året i följd Handelshögskolans Hållbarhetsdag. Temat i år är ”Varumärken och hållbarhet” och dagen kommer att gästas av såväl studenter som externa gäster från Umeås näringsliv.

Vicerektor vid Umeå universitet påverkar miljöpolitiken

2015-09-20 (från 2015-09-18)
Agneta Marell, vicerektor vid Umeå universitet tar plats i regeringens nytillsatta vetenskapliga råd för hållbar utveckling. Rådet har som uppdrag att skapa en direkt dialog mellan regeringen och vetenskapssamhället och att bidra till att politiken för miljö och hållbar utveckling ges en så god vete...

RiseB i samarbete med Almi om hållbarhet i småföretag

2015-07-01
RiseB har i samarbete med Almi Nord erhållit medel från Europeiska regionala strukturfonden för projektet Triumf, som handlar om tillväxt och hållbarhet i små och medelstora företag i Norr- och Västerbotten. Totalt satsas 36 miljoner kronor i projektet.

RiseB-uppsatsprisstipendiet 2015 till Katarina Werder och Klaudia Wojtkowiak från Lund

2015-05-08
Uppsatsprisstipendiet i företagsekonomi och hållbarhet som delas ut av Forskningsinstitutet för hållbarhet och företagsetik (RiseB.se) och Umeå Energi går 2015 till Katarina Werder och Klaudia Wojtkowiak för masteruppsatsen Decision Making in a Sustainable City: A Case Study of Chicago. Uppsatsprise...

RiseB deltar i nationellt seminarium om hållbara livsstilar

2015-03-16
Seminariet som är onsdagen 18 mars arrangeras av Umeå Kommun och Naturvårdsverket. RiseB's forskare Johan Jansson och Herman Stål medverkar med en föreläsningen kring ett ramverk för att förstå och utveckla hållbar konsumtion i Umeåregionen. Seminariet är gratis.

Handelshögskolan i Umeå miljöcertifierad

2015-03-03
Handelshögskolan (Umeå School of Business and Economics, USBE) har som första enhet vid Umeå universitet miljöcertifierat sig enligt ISO14001 standarden. Det innebär att studenterna på utbildningen bättre förbereds för ett miljöanpassat arbetssätt.

Fler nyheter


Sidansvarig: David Skog
2011-12-19

Utskriftsversion

Följ nyheter från RiseB

Prenumerera på RSS-flödeNyhetsarkiv

Kalendarium

Till kalendariet

En miljöcertifierad handelshögskola

Bokaktuellt

CSR and Beyond

CSR and Beyond

Ansvarsfulla investeringar