Till umu.se

Nyheter

RiseB deltar i nationellt seminarium om hållbara livsstilar

2015-03-16
Seminariet som är onsdagen 18 mars arrangeras av Umeå Kommun och Naturvårdsverket. RiseB's forskare Johan Jansson och Herman Stål medverkar med en föreläsningen kring ett ramverk för att förstå och utveckla hållbar konsumtion i Umeåregionen. Seminariet är gratis.

Handelshögskolan i Umeå miljöcertifierad

2015-03-03
Handelshögskolan (Umeå School of Business and Economics, USBE) har som första enhet vid Umeå universitet miljöcertifierat sig enligt ISO14001 standarden. Det innebär att studenterna på utbildningen bättre förbereds för ett miljöanpassat arbetssätt.

Wallander-stipendium till Umeåforskare

2014-12-03
Herman Stål, universitetslektor vid Handelshögskolan, har fått ett Wallander-stipendium på närmare 1,5 miljoner kronor. Stipendiet får han för sin avhandling som bygger på två fallstudier av förändringsprojekt kopplat till Statens jordbruksverk.

Vem har ansvar i konsumtionskulturen?

2014-10-31
I en global konsumtionskultur påpekas ofta att olika aktörer skall ta ansvar för mänskliga rättigheter och minimerad miljöpåverkan. Torsdag 13 november bjuder Handelshögskolan och Forskningsinstitutet för hållbarhet och företagsetik (RiseB.se) in gäster för att diskutera vad ansvarsfull konsumtion ä...

Nomineringen öppnad för RiseB’s uppsatspris 2014

2014-10-07
Nomineringsförfarandet för RiseB’s uppsatspris för uppsatser skrivna under 2014 är nu öppet. Priset skall gå till en företagsekonomiuppsats med inriktning på hållbarhet och/eller företagsetik. Sista ansökningsdag är 31 december 2014.

Houdini och Gina Tricot om hållbarhet i textilbranschen

2014-10-06
Välkommen till ett eftermiddagsseminarium 13 oktober vid Handelshögskolan på temat Företagsekonomi och hållbarhet- Krock eller möjlighet? Årets tema är kläder och vi får besök av Houdini och Gina Tricot. Dagen är kostnadsfri.

Handelshögskolans hållbarhetsarbete presenteras vid konferens

2014-09-05
Årets nationella företagsekonomiska konferens (Fekis) hålls på Södertörns högskola. Konferensen samlar universitetslärare och forskare i företagsekonomi. RiseB vid Handelshögskolan, Umeå universitet medverkar med en session med titeln Hållbarhet inom forskning och undervisning.

Survival Kit: What is to be done?

2014-08-05
Mänskligheten står inför stora och avgörande frågor – räcker det med att sopsortera, köpa lågenergi-lampor och rättvisemärkt, eller behöver vi tänka och agera totalt annorlunda?! Karl Johan Bonnedahl från RiseB modererar denna eftermiddag och kväll på Survival Kit festivalen.

Synpunkten: Effektivisering inte lösning på klimatfrågan

2014-06-24
Klimatfrågan är en ödesfråga och ett symptom på att vår nuvarande ekonomi inte är hållbar, skriver Herman Stål, forskare på RiseB och Handelshögskolan vid Umeå universitet i ATL.

ÖA: Ekoprenörskap på världsnivå

2014-06-24 (från 2014-06-12)
Örnsköldsviks Allehanda uppmärksammar den första internationella konferensen om ekoprenörskap som arrangerades av Umeå universitet.

Minskning av växthusgasutsläpp i konflikt med effektivitetshöjning

2014-06-11 (från 2014-06-10)
För att undvika farliga klimatförändringar krävs omfattande förändringar av utsläppsintensiv produktion. I många branscher går det trögt och utsläppen minskar inte i den takt som behövs. Herman Stål, Umeå universitet, förklarar förhållandena i en ny avhandling som han försvarar 13 juni.

Världens första internationella konferens om ekoprenörskap

2014-06-02 (från 2014-05-28)
Umeå universitet arrangerar den 3-5 juni världens första internationella konferens om ekoprenörskap på Kerstins udde, Trehörningsjö.

RiseB-uppsatsprisstipendiet till Sebastian Levall och Brita Prejer

2014-05-09
Uppsatsprisstipendiet i företagsekonomi och hållbarhet som delas ut av Forskningsinstitutet för hållbarhet och företagsetik (RiseB.se) och Umeå Energi går 2014 till Sebastian Levall och Brita Prejer för uppsatsen Inclusive business and shared values: A case study in Laos. Uppsatspriset är på 25 000 ...

Kandidatkurs i marknadsföringsetik och hållbarhet uppmärksammas

2014-04-07
Handelshögskolans kurs i marknadsföringsetik och hållbarhet uppmärksammas i Västerbottenskuriren. Artikeln, som publicerades 28 mars, låter flera studenter komma till tals.

"Många prioriterar bekvämlighet framför miljö när de väljer semester"

2014-04-05
SvD har idag lördag den 5 april en artikel om resandets svåra dilemma och där bland annat vår tidigare kollega Therese Hedlund citeras. Vi tar semester från miljömedvetenheten när vi reser menar forskarna.

Fler nyheter


Sidansvarig: David Skog
2011-12-19

Utskriftsversion

Följ nyheter från RiseB

Prenumerera på RSS-flödeNyhetsarkiv

Kalendarium

Till kalendariet

Bokaktuellt

CSR and Beyond

CSR and Beyond

Ansvarsfulla investeringar

Konferensaktuellt

Handelshögskolans hållbarhetsarbete presenteras vid konferens