New article

2018-05-22
Consumer motivations for sustainable consumption: The interaction of gain, normative and hedonic motivations on electric vehicle adoption

RiseB uppsatsprisstipendium i hållbarhet och företagsetik 2018

2018-05-09
RiseB:s årliga uppsatsprisstipendium i Hållbarhet och Företagsetik tilldelas Matilda Bergman, Lina Håkansson och Moa Dahlbacka, Mälardalens högskola. Grattis!

Internationell konferens och expo: Hur man 3D-printar ett trähus

2018-05-08
Den 30-31 Maj hålls en internationell, transdisciplinär konferens på Sliperiet, Umeå, kring biobaserade material och 3D printing. Handelshögskolan och RiseB medverkar genom att återge erfarenheter från ett kompetensutvecklingsprogram.

Best paper award

2018-03-05
Maxim Vlasov, Business Administration, has received ”the best paper award” for his article ”Ecological embedding of entrepreneurship for resilience – An empirical study of regenerative agriculture” at the Conference Sustainability, Ethics, Entrepreneurship (SEE 2018), Washington DC, USA.

RiseB:s Herman Stål presenterar på internationellt modesymposium

2017-12-15
Den 18-19 dec deltar Herman Stål på ett internationellt modesymposium anordnat av Centrum för Modevetenskap vid Stockholms universitet.

Cirkulärt mode? En studie om särkoppling bland svenska klädföretag

2017-11-07
I en just publicerad artikel i Journal of Cleaner Production undersöker RiseB: s Herman Stål tillsammans med Hervé Corvellec, Lunds Universitet, hur svenska klädföretag hanterar ökande krav på avfallsansvar genom särkoppling.

Karl Bonnedahl i Västerbotten Kuriren om att fler företag vill göra gott

2017-09-19
Karl Bonnedahl medverkar i ett nyhetsreportage tillsammans med Roger Filipsson från Handelshögskolans samarbetspartner Coompanion Västerbotten.

Har du en idé som förändrar samhället?

2017-09-08
Social Business Board - där företagsfrämjare och professionella rådgivare stöttar dig i utvecklingen av din idé.

Första omgången av nytt innovationsprogram färdigt

2017-06-22
Under senvåren har Maira Babri lett ett innovationsprogram med inriktning mot hållbarhet och digitalisering. Programmet är konstruerat för företag i byggbranschen.

Professor Lars Hassel inbjuden till keynote-presentation

2017-06-07
Lars Hassel kommer att ge en keynote-presentation på konferensen Sustainable Business, Reporting and Assurance: A Focus on Challenges and Future Knowledge Needs, som kommer att hållas 16-17 November 2017 I Lund.

Professor Lars Hassel intervjuas i finska tidningen Ekonomi

2017-06-07
Intervjun, som är på finska, handlar om hur finansiella marknader kan bidra till en bättre värld genom hållbara investeringar.

Utdelning av RiseB:s uppsatspris

2017-06-02
Alexander Adolfsson Grimsen och Marie Åström belönades med 25. 000 SEK vid Handelshögskolan i Umeås årliga examensceremoni den 2 juni.

Mer nyheter om Umeå universitet

Sidansvarig: Webmaster