HeadlineImage

Umeå SIMSAM Lab - Aktuellt

Pressmeddelande från Umeå universitet om resultat av forskningen inom SALUT-projektet. Resultaten baseras på data från Umeå SIMSAM Lab.

Eva Eurenius intervjuas i P4 Västerbotten om resultat från SALUT-projektet (2.49 in i programmet)

4,1 miljoner från Riksbankens Jubileumsfond till Umeå SIMSAM Lab (2016)

4,6 miljoner till metodutveckling för registerforskning från Marianne and Marcus Wallenbergs Stiftelse

Winter course on Advances in statistics for register based research: Propensity score and instrumental variable methods; Borgafjäll, March 2015

Mattias Strandh har beviljats 4.7 milj kr från VR för projektet "Hur påverkas skolresultat av barns ohälsa? Betydelsen av hälsa, familjeförhållanden och grannskap för betyg i nionde klass och för gymnasiestudier"!

Anna Baranowska-Rataj, postdoc på Sociologiska institutionen, nominerades tidigare under hösten som en av femton kandidater till ett pris som delas ut av den polska tidskriften Polityka för bästa unga forskare.

Sidansvarig: Lena Mustonen