Till umu.se

UMIT Research Lab

UMIT Research Lab fokuserar på forskning och utveckling av teknik för simulering och optimering samt dess industriella tillämpningar och utmaningar.


Utvecklingen av maskinvaror med många kärnor, parallella beräkningar, visualiseringar och elastisk IT-infrastruktur går i hög takt. Med denna utveckling kommer nya möjligheter till tekniska och vetenskapliga simuleringar, helt nya programvaror och tjänster för bearbetning av stora informationsmängder.

Vid UMIT Research Lab samlas ett 50-tal forskare och ingenjörer för grundläggande forskning inom beräkningsvetenskap och nya tillämpningar. I samarbete med industripartners utforskas och utvecklas nya digitala verktyg för design, simulering, styrning och optimering.

Då vi arbetar i en internationell miljö så finns det mesta av informationen på de engelskspråkiga sidorna om UMIT Research Lab.

Nyheter

Fysiker får fakultetens samverkanspris

2014-03-31
Martin Servin, koordinator på UMIT Research lab och universitetslektor vid institutionen för fysik, tilldelas teknisk-naturvetenskapliga fakultetens samverkanspris 2014. Priset är på 25 000 kronor.

Nya lösningar för simuleringsbaserad utveckling

2014-02-12
Den största potentialen för innovation finns i ett mycket tidigt skede av utveckling där nya idéer och koncept formas. Lösningar för ökad användning av simulering i dessa faser var temat för en workshop som hölls inom ramen för Simovate projektet på UMIT Research Lab den 23 januari.

Scientist at UMIT Research Lab awarded grant of 21 MSEK from SSF

2014-02-05
Professor Mats G Larson at UMIT Research Lab was awarded 21 MSEK from the Swedish Foundation for Strategic Research for working with 'Cut Finite Elements, geometries and design optimization'

Enklare och snabbare med simuleringar

2014-01-31
Simuleringar gör det enklare och billigare att ta fram nya produkter. Det gäller inte minst stora skogsmaskiner, visade forskare när Skogens dag arrangerades under Västerbottensveckorna på Grand Hôtel.

Grants from Swedish Research Council

2013-11-04
Three Researchers from UMIT was awarded grants from the Swedish Research Council, totaling almost 10 MSEK.

Fler nyheter


Sidansvarig: Martin Servin
2014-04-08

Utskriftsversion

Kontaktuppgifter

Koordinator: Martin Servin
Umeå universitet
901 87 Umeå 

Besöksadress
Markplan, MIT-huset

Tel:  090-786 65 08

Kontaktformulär


Årsberättelse