Till umu.se

UMIT Research Lab

UMIT Research Lab fokuserar på forskning och utveckling av teknik för simulering och optimering samt dess industriella tillämpningar och utmaningar.

Utvecklingen av maskinvaror med många kärnor, parallella beräkningar, visualiseringar och elastisk IT-infrastruktur går i hög takt. Med denna utveckling kommer nya möjligheter till tekniska och vetenskapliga simuleringar, helt nya programvaror och tjänster för bearbetning av stora informationsmängder.

Vid UMIT Research Lab samlas ett 50-tal forskare och ingenjörer för grundläggande forskning inom beräkningsvetenskap och nya tillämpningar. I samarbete med industripartners utforskas och utvecklas nya digitala verktyg för design, simulering, styrning och optimering.

Då vi arbetar i en internationell miljö så finns det mesta av informationen på de engelskspråkiga sidorna om UMIT Research Lab.

Nyheter

Samarbetsavtal och kompetenscenter stärker samverkan med Volvo GTO

2015-12-17
Volvo har invigt koncernens kompetenscenter vid fabriken i Umeå och ett samarbetsavtal har undertecknats med Umeå Universitet för närmare samarbete i framtiden.

Förbättrade verktyg för avancerade matrisberäkningar

2015-12-15 (från 2015-12-08)
Att designa och analysera en modell av ett mekaniskt system som exempelvis ett elektriskt nätverk eller en reaktion i en kemisk process är ofta ett komplext problem som kräver högkvalitativa matematiska teorier och beräkningsverktyg. Parametrarna och data är ofta påverkade av olika typer av störning...

Miljonanslag till forskning för framtida superdatorer

2015-11-20 (från 2015-11-17)
Umeå universitet har tillsammans med tre internationella partners beviljats över 36 miljoner kronor till ett stort forskningsprojekt om metoder och programvara för framtida superdatorer. Projektet heter NLAFET och ska utveckla effektivare metoder för att klara de biljontals beräkningar som hanteras ...

Miljonanslag för framtidens superdatorer

2015-11-19
Umeå universitet har tillsammans med tre internationella partners beviljats över 36 miljoner kronor till ett stort forskningsprojekt om metoder och programvara för framtida superdatorer.

Formasmedel för planering och optimering av ruttplanering för skogsmaskiner

2015-06-25
Eddie Wadbro från UMIT Research Lab / Institutionen för datavetenskap initierar ett samarbete med Ola Lindroos vid SLU och forskare från LTU och Oregon State University för att minimera skadorna som gjorts av fordon skogs i terrängen med hjälp av 3D-laserskanning och optimal ruttplanering.

Fler nyheter


Sidansvarig: Martin Servin
2014-05-15

Utskriftsversion

Kontaktuppgifter

Koordinator: Martin Servin
Umeå universitet
901 87 Umeå 

Besöksadress
Markplan, MIT-huset

Tel:  090-786 65 08

Kontaktformulär


Årsberättelse