UMIT Research Lab

UMIT Research Lab fokuserar på forskning och utveckling av teknik för simulering och optimering samt dess industriella tillämpningar och utmaningar.

Utvecklingen av maskinvaror med många kärnor, parallella beräkningar, visualiseringar och elastisk IT-infrastruktur går i hög takt. Med denna utveckling kommer nya möjligheter till tekniska och vetenskapliga simuleringar, helt nya programvaror och tjänster för bearbetning av stora informationsmängder.

Vid UMIT Research Lab samlas ett 50-tal forskare och ingenjörer för grundläggande forskning inom beräkningsvetenskap och nya tillämpningar. I samarbete med industripartners utforskas och utvecklas nya digitala verktyg för design, simulering, styrning och optimering.

Då vi arbetar i en internationell miljö så finns det mesta av informationen på de engelskspråkiga sidorna om UMIT Research Lab.

Nyheter

Mistra Digital Forest banar väg för robotik i skogen

2018-11-07
I forskningsprogrammet Mistra Digital Forest kraftsamlar svensk skogsindustri och akademi för att skapa digitala lösningar för en hållbar och effektiv skoglig bioekonomi. Forskningen vid Umeå universitet syftar till att ge maskiner i skogen förmåga att uppfatta sin omgivning och förutse effekten av ...

Nordic Seminar on Computational Mechanics

2018-09-18
Det 31:e Nordic Seminar on Computational Mechanics hålls i Umeå den 25-26 oktober.

Matematiken visar väg för skogsmaskinerna

2018-04-16
Effektivare timmerhantering och mindre markskador. Det vill Eddie Wadbro, biträdande universitetslektor vid institutionen för datavetenskap, åstadkomma med hjälp av matematisk optimering i skogsarbetet. Han forskar just nu på hur matematisk optimering kan hjälpa till att ta fram den optimala rutten ...

Virtuella autonoma fordon på CVT2018

2018-03-13
Commercial Vehicle Technology Symposium 2018 (CVT2018) hölls 13-15 mars i Kiaserslautern. Martin Servin från UMIT och Michael Brandl från Algoryx Simulation var där och presenterade arbete på virtuella miljöer för autonoma fordon.

Pris till granulärt djupseende i innovationsidétävling

2018-03-04
MBV Systems segrade vid SIP STRIM och EIT RawMaterials årliga innovationsidétävling. Deras vinnande pitch, som belönas med 600.000 SEK, beskriver en ny teknik för granulärt djupseende baserad på state-of-art mätteknik och matematiska modeller för granulära flöden som utvecklades nyligen i ett projek...

Mer nyheter om Umeå universitet


Sidansvarig: Martin Servin

Utskriftsversion

Kontaktuppgifter

Koordinator: Martin Servin
Umeå universitet
901 87 Umeå 

Besöksadress
Markplan, MIT-huset

Tel:  090-786 65 08

Kontaktformulär


Årsrapport 2016